2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Sedmihradský guláš

Název Množství a jednotka
vepřová plec 500 g
velká cibule 3 ks
kysané zelí 500 g
brambory 4 ks
smetana 12% 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
chleba
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřové maso - můžeme použít plecko, ramínko, klidně i bůček - nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přidáme kostky masa a opečeme. Zasypeme paprikou, podlijeme vodou, přidáme pokrájené kyselé zelí, osolíme, okořeníme a dusíme téměř doměkka. Zvlášť si uvaříme brambory nakrájené na kostičky a přidáme do guláše, až je maso téměř měkké. Zároveň s brambory přidáme záklechtku. Nakonec vlijeme smetanu a už jen necháme prohřát. Podáváme s chlebem.


 


RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...